söndag, maj 11, 2008

Tips: Hur man förblir solbrun längre

Det gäller att förbereda sig, redan innan det är dags att lägga sig ute på stranden. Med hjälp av duschpeelingprodukter och skrubbvantar avlägsnar man först döda hudceller (ett par gånger i veckan borde räcka tror jag). På det viset är det "färsk" hud som exponeras för solen.

Om du är väldigt känslig för solen och tänker sola ett bra tag, tänk på att använda bra solskydd! Att solen är som starkast 11-15 och att solstrålarna är "starkare" vid solning nära sjön/havet antar jag att du redan vet. Tänk på att vila huden emellanåt, även när du solar. Spendera stunder i skuggan/inomhus om du känner att huden blir för varm och för ansträngd!

När du har solat färdigt smörjer du in dig med after sun lotion med aloe vera, det lugnar och svalkar huden, vårdar den och gör den mjuk igen. After sun lotion är inte bara till för om man har bränt sig! Det är ännu ett steg i hur du behåller din nya solbränna längre!

Så, nu hoppas jag att jag får se lite fler brunisar i vinter :p Och för er som strävar efter att bli eller förbli vita, köp whiteningprodukter (mycket poppis i Filippinerna XD det är som brun-utan-sol här i Sverige...), ha på er solskyddskräm med superhög faktor och bär täckande kläder i tjock bomull!

Inga kommentarer: